►IstoriaDubaiului modern incepe cu aproximatie in 1830.
In acelevremurimembriitribuluiBaniYas, condusi de familiaMaktum, au fondatpe peninsula Sindaga din GolfulPersic un mic sat de pescari.
Pe la sfarsitulanilor 1870 Dubaiulisicastigasedejareputatia de celmai mare centrucomercial al peninsuleiArabe.
AstaziDubaiul, unuldintrecelemai cosmopolite orase, esteconsiderat un adevaratfenomen. Estecelmaivizitatemiratsiprincipalazonaturistica din OrientulMijlociu. Turistiisuntatrasi de soare, plajele cu nisipuriauriisiintrarealina in mare, cerulmereusenin, multitudinea de facilitatipentrucopiisiadultisivarietatea de produse din magazine.
Cel mai inalt turn si cel mai luxos hotel din lume, spectacole grandioase de fantani arteziene, insule artificiale, doua aqua-park-uri ultra moderne, partii de schi, cel mai mare centru comercial din Orientul Mijlociu, cluburi, restaurante cu bucatarii din intreaga lume, SPA-uri superbe, parcuri si rezervatii, golf- si yacht-cluburi, targuri comerciale anuale, concursuri internationale – toate acestea reprezinta doar o parte din magnificul Dubai.
Din Dubai se poate ajunge foarte usor pana in Emiratul vecin, Sharjah, un fel de „cartier rezidential” unde turistii pot gasi locuri potrivite pentru o vacanta linistita si deloc scumpa. La aproximativ doua ore distanta se afla Emiratul Fujairah care are iesire la Oceanul Indian – principala atractie de altfel a Emiratului – pe tarmul caruia sunt amplasate 4 resort-uri superbe de 5 stele: JAL Fujairah, Fujairah Rotana, Le Meridien Al Aqah Beach Resort si Miramar Beach Resort.
Fiecare dintre cele 7 emirate are caracteristici unice. Unele dintre ele sunt paradisuri pentru iubitorii de shopping – aici regasindu-se mai toate brand-urile cunoscute de imbracaminte, accesorii, bijuterii, electronice si masini. Gurmanzii vor fi in mod special multumiti de varietatea de bucatarii si restaurante de lux.
Hotelurile din Emirate sunt variate si se pot gasi alternative pentru orice tip de turist si orice categorie de pret. Alaturi de lanturi hoteliere internationale cunoscute - Kempinski, Moevenpick, Hilton, Sheraton, Le Meridien, One&Only, Accor – se gasesc si lanturi locale de hoteluri confortabile cu servicii de buna calitate - Jumeirah International, The Address Hotels & Resorts si Rotana.
In EAU exista distractie pentru oricine dar cei mai fericiti vor fi copiii pentru ca ei au la dispozitie cele mai frumoase aquapark-uri - Wild Wadi si Aquaventure in Dubai, Dreamland in Umm Al Quwain, Ice Land in Ras Al Khaimah; acvariile oceanice din Sharjah si Dubai; gradinile zoologice din Al-Ain si Sharjah si delfinariul unde pot face delfino-terapie. In plus, copiii pot incerca partia de ski Ski Dubai, patinoarele, Ferrari World si orasul pentru copii Kidzania, Sega World si centrul de jocuri electronice Star Gate sau centrele de distractie pentru copii Magic Planet.
Plecarisambata cu CompaniaTAROM in perioada 21.09.2013 - 03.05.2014
SERVICII INCLUSE:
- transport avion, zbor direct Bucuresti – Dubai si retur, compania TAROM
- 7 nopti cazare cu mic dejun
- transfer aeroport – hotel – aeroport
- asistenta turistica locala
NU SUNT INCLUSE:
- taxele de aeroport: 139 EURO/ pers (obligatorii)
- taxa de viza si procesare viza pentru cetatenii romani: 80 EURO/ pers (obligatorie)
- asigurarea medicala
- asigurarea storno (optionala): 2% din contravaloarea pachetului, se incheie odata cu semnarea contractului.
- excursiile optionale
Documente necesare obtinerii vizei:
- pasaport simplu electronic (emis pentru 5 ani) sau de tip turistic vechi (emis pentru 10 ani) valabil cel putin 6 luni de la data plecarii din tara, copii clare color sau varianta electronica (scan color) dupa prima fila din pasaport, din care sa reiasa numele complet, numarul si seria de pasaport, data emiterii si expirarii pasaportului, data de nastere si nationalitatea,
- 1 fotografie color, tip pasaport, dimensiuni 4,3x5,5 cm in format electronic max 40kb, JPG.
Atentie!! autoritatile din Dubai refuza emiterea vizelor pentru turistii care detin pasapoarte temporare.
Taxa de viza este nerambursabila. In situatia in care autoritatile locale decid sa nu acorde viza aplicantului, agentia nu este responsabila. Taxa de viza se achita indiferent daca viza se aproba sau nu.